Trollhättans FK - UIFK Herr 1-4
2019-05-09 17:21
Igår onsdag, var det dags för match mot Trollhättans FK på Stavrelunds IP och första matchen på Naturgräs 19.15.

En sådan dag startar med tidig uppstigning, klockan ringer 04.02 och kaffet sätts på. Borås Tidning har levererat och läsningen kan påbörjas. Ska åka till jobbet med en kompis klockan 05.00 och sedan börjar dagen med mina härliga medarbetare. Har begärt att få gå iväg till Lassalyckan tidigare som vanligt då det är veckodag och komptiden utnyttjas till max. Kommer till Lassalyckan och träffar på våra planskötare, som givetvis har en hel del att prata om som vanligt. Känner mig lite stressad, då jag är där för att plocka ihop materialet, till slut egentid och jag kan börja. Bortamatch och ett väder som ser ut som att det är sista matchen innan serien är över kräver en del funderande och tyvärr så vände jag på färgerna så att målvakterna fick fel. Skulle sitta bra med omöjliga färger á la Campos ifrån Mexico, så man aldrig behövde fundera på detta. Men våra målvakter, tycker ändå att jag gör det bra, även om jag borde ha tänkt till. Kanske är problemet, tänker för mycket.

Bussen kommer, spelarna på plats, "Figo" kommer med Pastasalladen, Elie kommer oerhört tidigt. Vi packar in avresa 16.15. ? inför matchen är klara och med på resan. Vi drar iväg och ska hämta upp Sakho, vid Lidl, varpå vi håller på att få med halva Dalstorps IF:s A-lag som tydligen också spelar match denna kväll. Pastasalladen intas av oss som är hungriga direkt och sedan efter Falköping kommer klassikern. "Figos" Kaffe med Mazarin, smakar lika gott varje gång.

Framme vid Stavrelunds IP och givetvis på Tränarvis, drar man iväg direkt till planen för att få en uppskattning av hur den ser/verkar ut. Har inte sett en bättre Naturgräsplan på länge och det ger oss givetvis förhoppningar om att kunna spela fotboll som vi vill.

Troget vårt sätt att spela och som spelarna, numera har i ryggmärgen, går vi in i den här matchen. Vet vad vi ska göra och hur. Startar upp och får ett tidigt mål i den 5:e minuten då Daniel Helin avslutar retur från målvakten och Adam Svenson går in i en nickduell som han vinner och där står han Kristoffer Johansson och bara petar in bollen till 0-1. 0-2 kommer i den 22:a minuten då Sebastian Johansson får iväg en lång boll till Daniel Helin som gör en mottagning av guds nåde, hela Trollhättans FK är på läktaren och vänstern sitter i bortre gaveln. 39:e minuten och Gustav Isaksson smeker iväg en vänsterfot passning till Stjepan "Stippan" Stipuric, mottagning och rörelse i samma moment och försvaret är borta igen. Bara vackra mål i första halvlek. Men Trollhättan
var aldrig ofarliga i sitt crossbollspel, skapade man en del situationer, men med mittbackar som täcker skott som Börje Salming och en stabil målvakt. Så är det inte lätt att få in bollen trots läget. Halvtidsresultat och vi är ganska nöjda, men vi har inte spelat matchen i alla lägen.

Inga byten direkt och andra halvlek börjar, frispark och Albin Brunngård lägger ner bollen i den 48:e minuten. Siktar och drar in den, snyggt, sa Messi! Vi börjar byta en del spelare då det är match på lördag igen mot Gällstad FK. Spelet börjar bli lite hafsigare, då vi är självsäkra och inte ödmjuka, så gör vi det lätta svårare och Trollhättan tuggar sig in i matchen. 1-4 kommer i den 82:a minuten, då vi verkligen slarvar med uppspelet. Men vi åker hem med 3 poäng är rätt så nöjda. På 4 matcher har vi haft 30 minuter slarvigt spel, skulle vara okej för vilket lag som helst, men inte för våra spelare som vill så mycket mer!!!

Hemresa och som vanligt en nitisk Busschaufför, vem lär dom städa. Kaffemuggarna borta och det är bara att lida.

Framme 23.15 på Lassalyckan och tack för hjälpen allihop med att få grejerna ur bussen och på plats. När "Lappen" och Elie hjälper till är det stort och jag uppskattar det jättemycket, för man är ensam ibland. Gustav Isaksson, jag tackar och buggar för att du körde mig hem.

Sen måste vi ge en eloge till Mikael Kindberg som var publik i Trollhättan en onsdags kväll. Värdefullt: