UIFK Herr - Munkedals IF 3-1
2018-10-20 17:42
Idag spelade vi andra matchen i kvalgruppen till Division 3 och mötte Munkedals IF på Lassalyckan, ett lag som vi hade scoutat men som inte alls spelade på det sättet i den här matchen, bortsett ifrån dom långa inkasten.

Vi hade en bild framför oss med ett spelande lag som försökte ta sig fram med mycket passningsspel, men den bilden blev snart suddig, då dom envist försökte med långa bollar och så lite bollinnehav som möjligt. Det gjorde att vi fick möjligheten att spela vårt spel och därmed sätta press på dom. 1-0 kommer redan i den 2:a minuten då Kristoffer Johansson håller sig framme och sopar in returen efter att Adam Svenson har skjutit. Vi fortsatte att skapa chanser, men Munkedal var giftiga med sin långa inkast, som var regelvidriga vid varje tillfälle, men domarna, lät dom hållas. Första halvleks slut bjöd på en del Hawaii fotboll och två långa lag. Men resultatet stod sig halvleken ut.

Små förändringar inför andra och ett tightare lag var så ville vi ha det.

Vi börjar andra halvlek riktigt bra och får till en del klara målchanser utan att kunna sätta dit den. Munkedal har ett stolpskott och en ribbträff, då känns det som att den här matchen är våran. Men i 82:a minuten kommer kvitteringen till 1-1, efter en del missförstånd bland våra spelare. Ni har hört det förut, vi är oerhört starka den sista delen av matcherna. 2-1 kommer i den 85:e minuten genom vem då? Jo, givetvis Kristoffer Johansson, efter ett fint förarbete av Sehand Azedin. Sen händer det som vi kanske inte var beredda på. Speakern talar om vem som är matchens lirare och det blir Stjepan Stipuric, bara för att bevisa detta så får Stjepan bollen efter inkast av Christopher Brorsson och snurrar upp hela Munkedal och sätter 3-1 i den 89:e minuten.

Detta gör att vi sitter i förarsätet inför den sista matchen mot IK Kongahälla, dom måste vinna för att ta steget. Vi får en avstängning, men det kommer inte att rubba det här gänget.

Idag fick vi se vad Stjepan Stipuric kan göra vid sina bästa stunder, hoppas det håller i sig till nästa match också. För nu vet du ju Stjepan vad du kan!!!
Christopher Brorsson gör kanske sin bästa match någonsin, inte skoj att vara motståndare på den kanten.

Grabbar ikväll börjar "Så Mycket Bättre" på TV:n och det ni gjorde idag skulle verkligen ingå i den kategorin, ha nu en riktigt skön lördagskväll och ta till er det ni gjorde idag, så tar vi med den känslan till nästa söndag. Elie, vi hoppas att du kan åka med då. Kan var så att du behöver ta en ny prenumeration på någon tidning i IK Kongahällas närhet!!!