UIFK Herr - IFK Falköping 3-1
2018-03-16 21:39
Ikväll mötte vi förra årets Division 3 kollega, som är kvar i trean, medans vi dansade ner en serie. IFK Falköping som åt upp oss med sina omställningar, fick nu möta ett nytt tänk och det blev problem.

Falköping startar med en hög press och vi har det lite jobbigt, men spelar oss igenom pressen och får till en omställning som resulterar i en hörna. Kristoffer Johansson slår dom med sin eminenta högerfot. Bollen letar sig ut till Albin Brunngård som gör mål andra matchen i rad efter hörna. Det sker redan i den 2:a minuten. Sedan visar vi prov på att den nya spelidén, verkligen är något att bygga vidare på. Samtidigt som våra nya tränare ger klara och tydliga besked om vad som händer i vårt nya tänk. Falköping skapar ett bra läge på 45 minuter, medans vi själva kunde ha haft både 2- och 3-0. Men halvtidsvila och som vanligt engagerat prat om hur vi tar oss vidare i halvlek 2.

Vi dippar lite dom första 10 minuterna i andra halvlek och låter Falköping ta större del av spelet. 55:e Minuten kommer så också 1-1, då vi för ovanlighetens skull är passiva i försvarsspelet. Men efter en del korrigeringar,börjar vi hitta in i matchen igen och minut 68 är det Adam Svenson som sätter bollen till 2-1, efter ett riktigt drömanfall. Först passning Christopher Brorsson i djupled till David Karlsson som fortsätter med passning i djupled till Adam. Det här målet och agerandet runt omkring, är sådant som man njuter av som tränare ledare. Falköping försöker, men vi spelar oerhört stabilt och håller dom borta ifrån målchanser och i den 85:e minuten sätter Christopher Brorsson, spiken i kistan, till 3-1. Framspelad av finlirare Kristoffer Johansson. Slutresultat och ett fint kvitto på att det jobbas rätt med laget.

Det som glädjer mig mest är att få se hur en del spelare ifrån föregående års säsong, har tagit enorma kliv och samtidigt underordnar sig gruppen och spelet, för att man förstår hur det ska göras.

Sen hade vi ju "Brorsan" på innermitten idag och då blir det ju bra!!! (Internt)