UIFK Herr - Skene IF 1-5
2018-02-25 04:30
Igår Lördag spelade vi träningsmatch mot Skene IF på Lassalyckan, som visade sig ifrån sin allra bästa sida, med både sol och gröna sidan upp.

Skene IF som i år kommer att spela i Division 3 och skulle ge oss en bra värdemätare.

Det börjar med en match som mycket sköts ifrån mittfälten och två lag som visar upp ett stabilt försvarsspel. Men i den 19:e minuten släpper vi lite på koncentrationen och det utnyttjar Skene till 0-1, detta skulle också vara halvtidsresultatet. Men vi spelade helt jämnt med Skene i första halvlek och fick en del bra svar.

Andra halvlek startar och i den 50:e minuten kvitterar vi till 1-1 genom Kristoffer Johansson, efter fina passningar på vägen fram av Tim Svedberg och Adam Svensson. Vi skapar ytterligare ett friläge och har chansen att ta ledningen med 2-1, men tyvärr så räddar målvakten läget. Skene vänder spelet och skickar iväg en lång boll som vi inte tar rätt beslut på, ett friläge centralt och Skene spelaren är säker i läget till 1-2. På något vis dör matchen för våran del här. I 66:e minuten kommer 1-3 efter ett fint inspel ifrån kanten. 1-4 kommer efter en frispark direkt i mål. 1-5 kommer i den 74:e minuten, återigen ett friläge. Vi har tyvärr en lång period här, där vi inte tar löpningar för laget, utan det blir en hel del ensam varianter.

En träningsmatch som gav svar både positiva och negativa, men så ska det ju se ut nu inför säsongen.

På Lördag är det dags för den första tävlingsmatchen då vi möter Skultorps IF i Skövde på Södermalms IP (Hoppas deras konstgräs har blivit bättre). Detta är också ett lag som spelar i Division 4.