Holmalunds IF U - UIFK Herr U 1-1
2017-10-16 16:54
Då äntligen blev den spelad matchen mellan Holmalunds IF U  och UIFK Herr U.

Igår söndag åkte vi iväg med årets yngsta U-lag en medelålder på 16,5 år och "pappa" Albin Brunngård som var äldst och född -97. Efter ett idogt arbete av tränare och ledare runt juniorlaget och P02-laget, fick jag till slut möjligheten att komma iväg och spela den matchen som tidigare har flyttats 3 gånger av olika anledningar. Detta var årets sista match i serie sammanhang.

Såg verkligen fram emot att få åka med ett så ungt lag, för att få se lite av UIFK:s framtid.

Vi börjar bra och håller i boll och får våra motståndare att flytta sig, ett tålamod som man kanske inte riktigt hade förväntat sig av så många unga spelare. I den 13:e minuten blir det en miss i kommunikationen och Holmalund gör 1-0. Men vi ruckar inte på vårt spel och börjar ta oss fram till mer och mer bra lägen för 1-1. Men 1-0 står sig halvleken ut.

In med lite nya spelare och en del små förändringar, gör att vi kommer fram till mer klara målchanser. 20 minuter in i andra halvlek börjar vi ta över mer och mer. Känns som vi närmar oss kvitteringen, men det skulle gå ända till den 89:e minuten innan den kom. En konstig situation, där Albin Brunngård blir nedsparkad av målvakten när han är på väg därifrån, straff blir resultatet av detta. Eftersom jag och Albin diskuterat oss fram till att han skulle lägga straffen tidigare, redan i förra matchen. Så var det nu som Albin skulle göra sitt för året första mål i seriespel. Iskall och som Lagkapten visade han hur man hanterar ett sådant här läge 1-1. Sett till matchen ett rättvist resultat.

Man känner sig både stolt och glad över att fått chansen till att coacha kvällens lag. Vilka härliga killar man fick uppleva och så många nya intryck, man fick med sig hem.

Samtidigt ett jättetack till er som ställde upp och till er som hjälpte mig med att till slut få ihop detta fina gäng.

Mikael Kindberg (på 50-års fest, men man hinner göra många saker samtidigt)