Du vet väl att du kan sponsra Ulricehamns IFK när du handlar på ICA Tornet? Klicka här!
Ulricehamns IFK
Herr Senior

UIFK Herr U - Gerdskens BK U 4-5
2017-09-04 22:20

Ikväll spelade vi med vårt U-lag mot Gerdskens BK:s dito på Lassalyckan. Blir det lika svängigt och massor av mål på lördag så är publiken bara att gratulera. Hoppas i så fall att siffrorna är omvända.

Vi möte ett lag som satte full fart ifrån första början och blev väl lite överraskade. 0-1 kommer redan i den 2:a minuten, men vi tuggar oss in i matchen och börjar hitta lösningar för att spela oss förbi pressen. 1-1 kommer i den 7:e minuten då en tilltrasslad situation efter hörna ger bollen till Gustaf Johansson som lyckas krångla den vidare in i mål. Oscar Anemo var nog med lite i passningen fram. Nu känns det som vi hittat ett bra sätt att både ta oss fram på och samtidigt få stopp på deras långa bollar. Då kommer 1-2 i den 30:e minuten som en kalldusch. Kommunikationen var inte den bästa och en krock friställer deras spelare helt. 1-3 kommer efter att vi borde haft frispark , men domaren lämnar en konstig fördel. Bolltapp och inlägg i den 41:a minuten. Vi hinner reducera till 2-3 i den 43:e minuten, då Daniel Helin får iväg ett perfekt inlägg till Sakho, som nickar ner bollen till Elvin Cuni och Elvin trycker in bollen.

Detta var halvtidsresultatet och vi känner att den här matchen är ingen omöjlighet.

3-3 kommer i den 50:e minuten Oscar Anemo sätter en perfekt boll i djupet till Elvin Cuni som visar både snabbhet och kyla. Mycket ställningskrig och oändligt med närkampssituationer, gör att matchen tenderar att bli lite grinig. Vi får en gubbe utvisad efter 2 gula kort. 4-3 kommer i den 74:e minuten då Daniel Helin flyger och skallar in ett fint mål efter frispark av vår debutant för kvällen Ahmad Husseini. Vi försöker ju att täta till spelet, fast med en man mindre och Gerdsken spelarna blir mer och mer aggresiva, vilket renderar i att även dom får en spelare utvisad. 89:e minuten ger deras tryck resultat till 4-4. Tyvärr hinner man med en omställning till 4-5 också i den 93:e minuten. Surt sa räven om rönnbären och så var känslan. Oavgjort hade väl varit rättvist.