UIFK Herr - Holmalunds IF 2-3
2017-06-09 15:29

Ibland undrar man vad som gick snett!! Igår mötte vi Holmalunds IF på Lassalyckan och var medvetna om matchens betydelse. Men man skulle kunna tro att det var vi som hade åkt till Alingsås, istället för tvärtom. Sömndruckna gick vi ut till matchstart och i den 9:e minuten kom 0-1, en av dom spelarna som vi pratat om innan match fick till någon typ av loobskott. 4 minuter senare i den 13:e minuten kommer 0-2, väldigt fint mål om man inte är hemmalag. I den 28 minuten kommer även 0-3, återigen ett väldigt vackert mål. Men Gubbar, vad händer? Det var inte det här som vi pratade om inför matchen. Stormen bedarrar och vi börjar hitta in lite i matchen igen. Den här första halvleken är inget du skriver om hem till mor om.

En genomgång i halvlek som, genomsyrades av ett bra snack ledare och spelare.

Andra halvlek och redan i 46:e minuten sätter Emil Laposa 1-3 efter ett fint förarbete av Adam Ismail. 2-3 kommer i den 59:e minuten och det här kommer att vara årets mål! Daniel Blomgren slår in en hörna som Anton Claesson möter på volley och den sitter så snyggt i mål att ingen riktigt förstår om den var inne eller inte, men det var den. 30 minuter kvar och Holmalund är riktigt i gungning. Fler bra avslut men inte tillräckligt och vi orkar inte ta ikapp det handikapp som vi gav Holmalund i första halvlek.

När man med lite distans till matchen tittar tillbaks, så undrar man Adam Ismail utan egentlig uppgift i första halvlek, till att få en klar uppgift i andra halvlek. Hur kan man som spelare bli så fantastiskt mycket bättre? (Ta detta på rätt sätt Adam, håller dig som en riktigt bra fotbollspelare). Anton Claesson, denna underskattade spelare som går ifrån klarhet till klarhet i varje match, säger inte mycket, men gör det mesta rätt, bara passningsfoten blir bättre. Killar det finns så mycket i det här laget och vi ska verkligen ta med oss andra halvlek. Men som sagt det fungerar inte att ge bort en halvlek, här och där.

Götene nästa och då är det bortamatch, vi behöver inte föra spelet, då är vi bra!!!