Norrby IF U21 - UIFK Herr 2-1
2017-02-16 07:45
Igår kväll var vi i Borås på Kransmossen för att möta Norrby IF U21. Vi åkte dit med ett lite blandat lag för att vila en del spelare och för att andra skulle få matchtid. Vill ju se så många som möjligt igång just nu.

En lite rörig samling men vi kom ändå fram i hyfsad tid.

Vi hade en del saker med oss ifrån första matchen som vi ville se fungera bättre vi detta matchtillfället. Norrby kom med ett riktigt fartfyllt gäng, så det var fullt upp ifrån allra första början. Men vi löste många problem på ett bättre sätt och fick till vårt presspel väldigt mycket bättre. Norrby kom runt på sina kanter och fick till en del bra inspel. Men Pontus i mål och vår backlinje låg oftast rätt i sina positioner. Vi får till ett bra omställnings anfall, där Adam Svensson spelas fri, men tyvärr tar skottet i ribban och om bollen var inne eller inte får vi aldrig reda på. Anfallet efter tar vi inte jobbet tillräckligt på alla fötter och Norrby gör 1-0 i 36:e minuten. Är ändå ganska nöjd med första halvlek, då saker som vi pratat om gjordes på ett bra sätt.

Snack i halvlek och vi känner att matchen inte är omöjlig att vända. Fortsätter att spela bra och nu får vi även till en del bra omställningar efter att tidigt ha vunnit boll. Tyvärr slarvar vi med sista passet, så situationerna rinner ut i sanden. (Men det är ju bara februari än). Ett bra anfall med snabba bollflyttningar, servar Sehand Azedin på kanten ett fint tillfälle, han kommer runt och spelar snett inåt bakåt till Mauro Santos Widenby, som bara har att sätt foten till bollen och det blir 1-1 i 72:a minuten. Vi spelar bra och ger inte Norrby många tillfällen till bra avslut. Så lite som en kalldusch kommer deras segermål i den 87:e minuten till 2-1. Vi står på hälarna här.

Matchen visar upp en del spelare som definitivt kommer att vara med och knacka på porten till startelvan, vid seriepremiären.

Tack grabbar, vi jobbar vidare, det finns en del kvar. Det är ju precis så som det ska vara, den här tiden på året.