Välkommen till UIFK U1!
Denna sidan kommer bara att uppdateras med kalenderbitar.
UIFK Damjuniorlag 1 - IFK Örby 0-5
2015-10-02 21:50

Ikväll spelade vi mot IFK Örby på Lassalyckan och man visste redan ifrån början att det skulle bjudas på bra fotboll. IFK Örby visar upp ett riktigt bra spel och vi fick det tufft redan från början, direktiven inför matchen var att vi fick inte börja jaga boll, för då skulle det bli riktigt jobbigt. Tyvärr gick inte budskapet fram riktigt och det som inte fick hända var precis det som hände. Från början var det tänkt att vi skulle spela med tre högerbackar, bara för att det var sista matchen och samtliga tre dras med skavanker. Men det blev en fjärde högerback också i andra halvlek.

 

Vi sätts under ständig press i första halvlek och har fullt upp med att freda oss. Som tur är har vi en målvakt i Johanna Todorovic, som visar upp ett underbart målvaktsspel och tar det mesta, men i den 16:e minuten räcker inte hon till och 0-1, 0-2 kommer i den 25:e minuten. 0-3 i den 37:e minuten. Vi försöker att få ihop spelet på ett bra sätt för att sluta blöda, men vi fastnar av någon anledning med våra ytterspelare på topp. Systemet som vi spelar första halvlek med, skulle kunna kallas 4-2-4. Det fungerar inte mot ett så här bra lag. Vi byter runt något offantligt i första halvlek också, jag är inte riktigt säker på hur halvleken såg ut, då det var fullt upp med byten, skador och annat.

 

Har ett bra samtal i halvtidsvilan, för att få ihop gruppen och täta till det i försvarsarbetet.

 

Känns som vi lyckas bra med detta och får på det viset en lite lugnare halvlek och lite mindre byten. Så nu kunde man ha koll på matchen och inte bänken. 0-4 kommer i den 55:e minuten och 0-5 i den 60:e minuten, men sen stänger vi ner på ett riktigt bra sätt.

 

Kvällens insatser som lag kan alltid diskuteras, men många underbara spelare som man fick se i sin nya miljö, är det jag tar med mig ifrån den här riktigt bra matchen.

 

Johanna Todorovic i mål gör en makalös match, du visar återigen vilka härliga kliv du tagit under det här året.

 

Mittbacksparet Tilde Svensson och Ellen Thor, kommer att bli något riktigt bra på sikt, skulle någon frågat mig ikväll hur länge ni spelat ihop skulle jag säga runt tio år. För så bra löste ni problemen ihop. Det var detta jag ville se och det visade ni verkligen upp.

 

Ellen Lidén på innermittfältet, spelade sin första match på 1,5 år. Jag trodde inte ens själv att du var så här bra, efter det långa uppehållet. Välkommen tillbaks!

 

Elin Eriksson på topp, här har vi något till nästa år, tyvärr drog övergången ut på tiden, så vi får inte använda Elin i Damlaget.

 

Några är nämnda, men jag vill ge en eloge till er alla för att ni inte tappar huvudet, när det går halvbra, utan biter ihop och kämpar tillsammans. Det är en viktig bit inför framtiden.

 

Vi avslutar Damjuniorlag 1 med en bra match mot ett  riktigt bra motstånd och det här tar vi med oss, inför nästa år.

 

Tack tjejer för att ni ställt upp på det här underbara sättet hela 2015. Det är lätt att vara ledare, när man får jobba med en så här underbar trupp.

 

Dan, Crister, Kjell och Mikael

Fristad/Borgstena/Sparsör - UIFK Damjuniorlag 1 3-2
2015-09-25 22:35

Ikväll var vi i Fristad, på Heden, för att möta Fristad/Borgstena/Sparsör (F/B/S), med vårt Damjuniorlag 1. Vi visste redan innan vi åkte att det skulle bli en välspelad match med två lag som verkligen vill prestera sin finaste fotboll.

 

Vi börjar första halvlek riktigt bra och får press på våra motståndare, men som hela tiden försöker spela sig ur situationerna. Vi skapar lägen för att göra både 0-1 och 0-2, men är inte tillräckligt kyliga i avsluten. Då plötsligt ur inget lyckas F/B/S, få en målchans som vi hjälper dom hela vägen med och deras forward gör inget misstag 1-0 i den 20:e minuten. I den 32:a minuten fixar F/B/S en hörna och här är vi lite för dåligt organiserade,. så plötsligt är det 2-0. Det var väl vad våra motståndare skapade i första halvlek, men som sagt det gäller att ta tillvara på tillfällena. Vi spelade alldeles för stressat under första halvlek och den situationen, blev ju inte mindre stressad efter första baklängesmålet.

 

Vi diskuterade igenom detta i halvtid och kommer in till andra halvlek, med en helt ny sida. Vi sätter passen och vi tar emot passen, samtidigt som vi är trygga i vårt spel. 2-1 kommer i den 54:e minuten genom Julia Josefsson, som iskallt rullar in bollen bakom deras målvakt, fint framspelad av Lina Johansson. 2-2 kommer i den 56:e minuten. Elin Eriksson tar sig fram på kanten och serverar Elsa Gabrielsson bollen, som tar till sin patenterade yttersida och det blir mål. Kanske kom kvällens största jubel här, underbart skoj Elsa. Nu var vi på gång, men tyvärr strular vi till det vid en inspark och motståndarna får tag i bollen och ser att Johanna är långt ute och drar till direkt till 3-2 i den 72:a minuten. Inte direkt rättvist, men det blev också slutresultatet, men som sagt det gäller att sätta sina chanser.

 

Tack F/B/S för en rolig match och en massa både trevliga ledare och spelare.

 

Dan, Suss, Git och Mikael 

UIFK Damjuniorlag 1 - IK Friscopojkarna 3-0
2015-09-23 22:25

Ikväll mötte vi IK Friscopojkarna, med vårt Damjuniorlag 1. Det var inget dåligt lag dom kom med så det blev en riktigt bra match mellan två lag som visade upp alla ingredienser, vad det gäller att spela boll. Bra passningsspel, härliga kampmoment, bra huvudspel, bra målvaktsspel, fantastiska försvar, tufft på mitten och samtidigt smartness, duktiga forwards. En riktigt bra domare i Peder Häll.

 

Som ledare njuter man av sådana här matcher, för man vet att dom kommer att ge tjejerna så mycket mer längre fram. Rutinen som skapas av dessa matcher kommer att bli oerhört viktig och redan nu ser man många av våra tjejer, ta dom där kloka besluten i vissa situationer. Kanske inte alltid fungerar, men det är inte nu vi ska vara som bästa, det kan få dröja några år.

 

För att "citera" Matilda Johansson, som mötte Annelie Carli under matchen. En riktigt duktig spelare i Friscopojkarna. Visste inte riktigt hur jag skulle lösa situationen, men bestämde mig för att gå på kropp hela tiden för då visste jag var jag hade henne. Mittback som visar klokhet och en riktigt frustrerad Anneli som vill byta mot slutet av andra halvlek. Det försvarsspel som ni visar matchen igenom idag tjejer, gör en gammal högerback, riktigt glad.

 

En jämn första halvlek, där båda lagen skapar lite halvchanser om man bortser ifrån Wilma Johanssons jätteläge. Men du gjorde det fantastiskt bra ändå Wilma!!

 

Vi diskuterar igenom första halvlek och funderar om lite till andra, gör en del byten direkt och till slut är hela bänken inbytt. Det visar sig bli lite av en vändning för oss. 56:e minuten kommer Matilda Axelsson loss på sin kant fint framspelad av Molly Samuelsson i djupet och gör inget misstag 1-0. Det är magiskt att se din snabbhet Matilda, den kommer med tiden att bli ett riktigt vinnarvapen för oss. 2-0 kommer i den 75:e minuten, nu är det Linnea Persson som blir framspelad av Angelica Brandborg och efter tre motläggsfinter, lyckas hon slita sig förbi och skickar iväg ett skott, som täcks men inte bättre än att det blir en fin styrning och rätt i mål. Underbart jobb här Linnea!! 3-0 kommer i den 83:e minuten, den här gången är det Jenny Olsson som serverar Matilda Axelsson i djupet och det finns ingen försvarare som hänger med henne, samtidigt som hon börjar visa sin kyla i avsluten.

 

Jag säger bara tack till hela gänget för den fin lagmoral och glädje som ni visar till varandra, den kommer att betyda mycket för oss nu och i framtiden.

 

Härligt att Monika hade en bra dag idag också!!!

 

Dan, Crister, Kjell, Mikael, Git och Suss

 

 

UIFK Damjuniorlag 1 - Sjömarkens IF 0-1
2015-09-16 22:35

Ikväll mötte vi Sjömarkens IF med vårt Damjuniorlag 1 och det blev precis en sådan match som vi ville ha. Hög intensitet och mycket bra tempo i matchen, kanske emellanåt lite för högt tempo. Det blev en fysisk match med mycket närkamper och många smarta idéer ifrån båda lagen. Två bra försvar som visade hög kvalitet.

 

Vi vet att vi kommer att möta en hög press och har pratat om det innan matchen, vill försöka spela förbi denna och på så vis själva kunna bli bollförande mot deras backlinje, lyckas hyfsat med detta och skapar på det viset lite lägen så länge vi spelar ut boll på våra kanter, men en bit in i matchen börjar djupledspassen sitta på forwards som är chanslösa att hinna upp bollarna som sticker iväg på det blöta underlaget. Men det är en ständig kamp ute på planen med två lag som vill visa muskler. I den 44:e minuten kommer kvällen enda misstag då vi inte hälper varandra med understödet. Deras forward Alva hittar en lucka mellan stolpen och Johanna i målet och 0-1, detta blev även halvtidsresultatet.

 

Vi går igenom första halvlek, som vi tycker att vi gör bra ändå till stora delar.

 

Vi gör 5 byten i halvlek, till andra och sedan rullar det på med byten, för att både spara spelare inför söndagen och även en del som måste byta. Andra halvlek blir lite av en bytesaffär och det rullas runt på många spelare. Detta gör att vi inte direkt hittar någon kontinuitet i vårt spel, men som sagt här gäller det att alla ska få spela och resultatet kommer i andra hand. Tycker ändå att vi visar upp på en bra bredd och en fortsatt fin moral, bland er tjejer. Det kommer i en förlängning att bli riktigt bra och det är det som vi strävar efter i vårt U1-lag. Samtidigt ska glädjen finnas med. 0-1 blir även slutresultatet och vi får bita ihop och visa i nästa match att vi även kan göra mål och vinna matcher.

 

Bra kämpat allihop idag!

 

Dan, Crister, Kjell, Mikael och Git

IK Friscopojkarna - UIFK Damjuniorlag 1 1-2
2015-09-08 23:35

Ikväll var vi strax utanför Herrljunga för att spela match med starttid 17.45, bara det var en varaiant. Som tur var så var tjejerna lediga idag och det räddade matchen, annars hade vi varit där lagom till matchsstart.

Första halvlek präglades av lite stressat spel, för mycket en touch pass som inte hittade rätt adress

Vi hade trots det bra koll på det hela Frisco skapade inga farligheter. Vi hade en del bra omställningar

Men inget som resulterade i mål. Vi var dock vassa denna dag på våra hörnor och det var mycket nära att någon resulterade i mål.

 

Vi pratade i halvlek om att försöka hitta lite enklare pass till våra medspelare för att få lite mer tid och få igång

 

Passningspelet lite bättre vi gjorde också några byten.

Elin startade 2:a halvlek och gjorde därmed debut i blåsvart.

Mål blev det direkt, varken vi på bänken eller Elin vet om det var första bolltouchen. Snyggt var det i alla fall, "Fritte" gjorde en fin nertagning och lade tillbake bollen till Axelsson som frispelade, Elin. 1-0 50 min.

Vi fick igång rullet något bättre i 2:a halvlek och hade bra kontroll på matchen Frisco skapade inga farligheter.

I 75 min skarvar Tyra en höjdboll på huvudet vidare till Jenny som förlänger den med ytterligare en nick till en friställd Axelsson som placerar den säkert i mål.

79 min hänger vi inte riktigt med i straffområdet och en friscospelare åker i backen med straff som åtgärd 1-2

Vi har en hel del snabba anfall sista kvarten och det är bara en tå från motståndaren som är ivägen eller att passen blir något förlång, här kunde vi

Hängt in nån balja till.

 

Micke

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Ulricehamns IFK, 19/09 17:16 
Ulricehamns IFK, 07/09 14:47 
Ulricehamns IFK, 07/09 14:45 
Ulricehamns IFK, 08/05 21:18 
Ulricehamns IFK, 03/05 13:57 
Ulricehamns IFK, 02/05 21:42 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper