Sandareds IF U - UIFK Herr U 0-1
2020-08-19 06:58
Igår kväll åkte vi till Sandared för match på Sandevis IP:s Naturgräs. Vi mötte Sandareds IF U med vårt eget U-lag. Det är alltid skoj att spela mot Sandared för man vet redan från början att det kommer att bli bra fotboll. Det var inget undantag igår heller.

Första halvlek präglades av många goda initiativ ifrån båda lagen, där man satte spelet i första hand. Azad Rakh som numera har gått ner som ytterback visar återigen upp varför han hamnat där, smart och satte fart på spelet. Synd att det tog så lång tid innan vi hittade din position. Noel Johansson mittback ihop med Anton Claesson blev också perfekt. Noel satte upp våra ytterbackar och vår yttermittfältare i många fina lägen med sin crossbollar, samtidigt som man såg till att hålla ihop försvaret. Gustav Isaksson på vänsterbacken visar hela tiden upp hur fin steg han tagit och blir bara bättre för varje match. Ludwig Rydén och Stjepan Stipuric, skapade chanser hela tiden men en bra målvakt förhindrade mål. Centralt mittfält spelade Arvid Udd och Alfred Selin(dagen till ära även lagkapten, vilket han visade med bravur att det var rätt val). Båda tog för sig och visade verkligen upp sig från sin bästa sida. På topp startade vi med Johan Berntsson och Max Toftmark, inget kul att vara försvarsspelare mot dom här tuffingarna. Det gör ont i varje duell, samtidigt som man verkligen vill gå för mål, så fort det osar chans. 0-0 i halvlek Alexander Carlén och våran motståndarmålvakt höll hög klass som målvakter

Vi diskuterar lite små förändringar, för det ser bra ut.

Andra halvlek fortsätter i samma stil med bra spel och en del chanser, men nollan är intakt för båda lagen. Emil Wallin kommer in och visar direkt upp sin spelförståelse med smarta passningar, som forward. Adam Bengtsson kommer in på det centrala mittfältet och direkt höjs snack och även tempot upp. Det skulle gå ända fram till den 82:a minuten innan det blev mål. Det var Stjepan Stipuric som ifrån högerbacksposition bestämde sig för att köra, först rakt upp, för att sedan ta sig över till vänstersidan och rätt in i straffområdet. Här hade Sandareds spelarna tröttnat på hans framfart och det hel utmynnar i en straff.
Johan Berntsson kliver fram och med lugn och behärskning gör han 0-1. Det var vad som krävdes för att spräcka nollan.

Skönt att vi åka hem med en ny trepoängare efter en väl genomförd match.