Seriepremiär UIFK Herr- Göta BK 2-0
2021-06-13 20:29

I eftermiddag/kväll spelade vi mot Göta BK i våran seriepremiär, ett lag som tippats som ett topplag.

Vi vet vad som gäller när vi möter Göta BK, det är fysik och att stå upp i närkamperna. Vi spelar bra och Göta får jaga boll, ett bra passningsspel och många fina situationer, som vi kanske skulle uttnyttjat bättre. Den som väntar på något gott, kan ibland få vänta men i den 44:e minuten, tar sig Stjepan Stipuric sig fram och får iväg ett skott som Kristoffer Johansson häller sig framme på och styr bollen i mål till 1-0. Skönt att ta med sig detta till andra halvlek.

Som vanligt ett bra snack och vi går ut till andra med ett bra självförtroende.

Andra halvlek, men det laget som vi tog med oss in i halvlek, var ett helt annat som startade andra halvlek. Vi slår bort enkla passningar, tar konstiga beslut, vilket gör att vi bjuder in Göta i matchen helt onödigt. Men jätten Jesper Hallqvist i mål visar, hur bra han är och även när vi inte spelar bra så är han där och hjälper oss.

69:e minuten ett bra anfall där Johan Berntsson plockar in bollen och skjuter, men målvakten räddar och givetvis är han där Kristoffer Johansson och sätter returen i nät till 2-0. Det är ett mål som är dedikerat till våra tränare som genom smarta byten och ändring av spelare kan ta målet till sitt hjärta.

En bra start på seriespelet och nästa match spelas mot Sandareds IF, hemma på Lassalyckan. Detta är också ett lag som tippas som seriefavorit. Så vi får en bra start med dessa lag direkt.