ÄNTLIGEN!!!!
2021-06-02 19:26

Igår kväll åkte vi till Tidaholm för match mot Tidaholms GoIF på Tidavallens Konstgräs. Vi bytte om på deras hemma arena och en kort resa till matchplanen.

Man såg i killarnas ögon att detta är något som vi längtat efter, en del nya planer som vi ville se på plats och att då få göra det mot ett lag som förra året kvalade till Division 2 mot ett lag i våran serie, Torslanda IK. Torslanda vann och det säger väl en del om den serien som vi spelade i förra året som enkelserie.

Vi börjar första halvlek, som att vi inte gjort annat. Tidaholm får löpa och jaga boll, aldrig skoj som spelare att vara i denna situationen.

0-1 kommer i den 14:e minuten då Daniel Helin pressar sin motståndare till ett missatg och han vinner bollen som han sätter på läppen till Kristoffer Johansson och ni vet vad som händer med en fri "Stoffe" kliniska avlsut.

0-2 kommer i den 31:a minuten, då Ludwig Rydén, slår en långboll till, återigen "Stoffe" och mål igen.

0-2 i halvlek och en del nya direktiv delas ut, spelarna känns väldigt trygga efter första halvlek men ändå kanske lite fundersamma över att det är ett topplag i Division 3.

Andra Halvlek börjar och plötsligt möter vi ett helt nytt lag, många byten för Tidaholm och det känns som att nu toppar man upp! Men efter 15 minuter börjar vi hitta hem till vårt spel igen och Tidaholm får börja jaga igen. Med en målvakt som Jesper Hallqvist, så vågar man som försvarare att ta en del enkla beslut. Sen om inte fötterna alltid sitter ihop så kan han vända spelet på ett underbart sätt. Så många spelare som visade så mycket i denna första match. Adam Roth hade en egen poäng utdelning efter matchen och den kanske ni ska ta del av??

Så många spelare som visade att vi kommer att kunna, göra mycket av seriespelet. Vi kommer att stämpla upp inför resten av säsongen, gruppen spelare som vi har är ett underbart gäng, som ställer upp på varandra  och på lördag är det lagfest hemma hos "Figo", något som Johan Berntsson laddar för!!!

Tryggheten, när det blåser är något som jag vill ta med ifrån den här matchen. Den visar på pondus och självkänsla.