Fristad/Borgstena/Sparsör U - UIFK Herr U 0-5
2019-06-12 22:43
Ikväll var vi iväg med U-laget för match i Fristad mot Fristad/Borgstena/Sparsör på Hedens IP:s Naturgräs. Planen var i ett fantastiskt skick och det gick att spela fotboll hela vägen. Tack för det Fristad.

Lite nya roller, lite nya spelare och en rörig samling på en vardagskväll, det är som det ska vara i U-Laget. Men när vi väl kommer till match är det ordnat organiserat som bara vi vill.

Grabbarna är väldigt enkla att ha att göra med och som vanligt drog vi en kort matchgenomgång, för sen var det dags för uppvärmning och match. Vi startar bra i medvinden och får ett visst tryck på våra motståndare. 11:e minuten sätter Elvin Cuni 0-1, framspelad av Sehand Azedin. Spelet böljar lite och inget lag skapar den där jättechansen, vilket innebär att vi tar med oss detta in i halvtidspausen.

Småsnack, mest om hur pigga en del som varit sjuk är.

0-2 kommer i den 64:e minuten, då Sehand Azedin hittar rätt med en böj i bortre krysset. Plötsligt händer det Azad Rakh vaknar upp, ihop med att vi gjort en del byten. 74:e minuten 0-3 Azad Rakh fint framspelad av Max Toftmark.
En minut senare 75:e gör även Azad Rakh 0-4 efter pass av Daniel Helin. Många tvistade om det här målet, men jag, domaren och Azad är överens. 0-5 som också blir slutresultatet gör Daniel Helin på vår intränade hörnvariant och en vacker nick sitter som en smäck. Azad slog hörnan.

Skönt grabbar att ni också hjälpte Viktor Gustafsson i målet till sin första nolla i Blå/Svart. Härligt att få se dig och ditt lugn i matchen, du gjorde laget säkert.

Det finns många Guldkalvar i Juniorlaget och en del var med idag. Måns Björling gör 90 minuter som vänsterback och som han gör det. Arvid Udd kommer in och spelar vackert och enkelt på sin kant. Max "yrvädret" Toftmark  kommer in som högerback och visar hur en modern back ska spela. Sen gjorde Emil Wallin seniordebut, som jag har längtat efter att få se honom spela. Idag fick jag även bevis på hur duktig han är. Dom här tre kom in och vi höjde tempot i matchen markant, jobbigt för våra motståndare.

Två matcher av tre är avklarade och den som satte detta programmet måste vara ett geni, eftersom vi verkar ha toppat formen just denna vecka!!!

Som vanligt vill jag tacka Lars Klaesson som åker med mig och bidrar med en massa både kunskap och hjälp.