Sandareds IF - UIFK Herr 1-3
2019-04-18 22:23
Seriepremiär på Sandevi IP i Sandared och nykomlingen Sandareds IF stod på menyn. Alltid svårt att möta nykomlingar som är fulla av energi och vill inget hellre än att vinna.

Sandared tar tag i taktpinnen ifrån första början och vi har det svårt att hänga med. Hörna efter 4 minuter och 1-0 efter nick. Fyllda av den här framgången fortsätter man att ösa på. Dom första 20-25 minuterna, ska vi vara glada att det inte dimper in ett mål till. Men trots svårigheter, finns det en känsla i truppen att inget är omöjligt och i den 27:e minuten slår Emil Laposa med den klassiska vänsterfoten en frispark som sveper genom Sandareds försvaret och Daniel Helin når högst och knoppar snyggt in 1-1. Här någonstans börjar vi tugga oss in i matchen och med en stor moral tar vi med oss detta in i halvlek.

Snack och en del ändringar för att ta över andra halvlek, är det som granskas.

In med Otto Gustafsson som mittback och upp med Sebastian Johansson på mitten. Detta var ett avgörande byte, då vi i andra halvlek får tag på deras spelare och själva kan börja etablera anfallsspel. Starka i närkamperna och nu börjar dom vinnas över hela planen. 65:e minuten spelar Stjepan Stipuric bollen till Sehand "Sakho" Azedin, som vänder bort sin back och drar in bollen i den bortre burgaveln. Ett drömanfall i den 68:e minuten Adam Svenson plockar ner bollen och driver in den lämnar över till Stjepan Stipuric och tar en ny löpning. Stippan som ser Adam fri i mitten sätter bollen till honom och 1-3 är ett faktum. Här stänger vi nog matchen för Sandared hittar inte fram till något direkt avslut, vilket gör att vi inte behöver bli speciellt nervösa det sista.

Alla bänkspelarna kommer in och visar på vår härliga bredd. Kan det bli mycket bättre i en seriepremiär.

Sen att få se Dennis Hansson pondus vid fasta situationer, gör att försvaret kan känna sig trygga, med en målvakt som boxar eller plockar dom höga inläggen. Men det fanns många hjältar idag och alla ska ha en eloge för en fint genomförd match. Sandared kommer att ta många poäng i serien och det kommer lagen att bli varse.

Ha nu en skön påsk så tränar vi på Påskdagen och spelar 1/16-dels final på Annandag Påsk mot Skoftebyns IF.