Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ulricehamns IFK U16
4 - 2
Mariedals IK
Ulricehamns IFK U164 - 2Mariedals IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 06 juli, 19:30
Plats:Lassalyckan A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200111086
Samling:18:00
Trupp:#1 Ludvig Målberg
#3 Mattias Yousef
#4 Ludvig Johansson
#5 Noel Johansson
#6 Anthon Axelsson
#8 Oscar Gotting
#10 Jeremias Johansson
#11 Daniel Lidén
#17 Abahn Jansson
#18 Max Toftmark
#19 Ludwig Rydén
#20 Seb Carlsson
#21 Arvid Udd
Ahmed Al Tanib
Otto Gustavsson
Vinst i sista matchen!
2018-07-07 00:37
Vårsäsongens sista match blev ett bra träningspass inför Gothia Cup, men tog oss också till en fjärdeplats i serien. 
Den serie vi spelar i är en bra serie. Mycket roligare än tidigare års serier där vi vann väldigt mycket. 
I år har vi små vinster, oavgjorda matcher och några förluster om vartannat. Men på Lassalyckan är vi svårslagna!

Inför matchen mot Mariedal var förutsättningarna att serien ska delas i höst med en A-grupp och en B-grupp. De sex första går till A-gruppen och vi låg 7a med en match mindre spelad. Vid oavgjort eller bättre skulle vi komma in bland de sex första och få spela A-grupp. Vid förlust skulle gästerna, Mariedal, gå om oss och knipa platsen för oss. 

På uppvärmningen klappar vi ledare varandra i ryggen och konstaterar att vi de senaste matcherna åtminstone haft långa perioder av mycket bra spel, ett spel som vi vill spela och tränat på sedan januari. Vi tycker att vi kan  lite bättre, att vi kan använda våra löpmönster för att ta oss hela vägen fram till motståndarnas straffområde. Sedan är det upp till killarnas kreativitet att avgöra. 

Idag gör vi inte någon av våra allra bästa matcher, men precis som tidigare matcher gör vi alldeles tillräckligt och periodvis är vi alldeles strålande. 

Vi startar matchen lite trevande - som vanligt - men redan efter fyra minuter trycker vi in första målet efter en hörna. Vi tycker själva att vi inte riktigt känns trygga och slår iväg lite mycket bollar i panik. Mariedal tillåts i och för sig inte låna bollen speciellt mycket under denna period. I tjugonde minuten ser vi ett mycket fint samspel mellan Ahmed och max som resulterar i vårt andra mål och vi tycker att spelet börjar släppa. 

Antagligen blir vi lite ”fat and lazy” och släpper över kommandot till Mariedal som utnyttjar tillfället. I 33e minuten gör Mariedal sitt första mål efter en misstänkt offsidesituation där endast en utespelare finns kvar att försvara målet, medan Målvakt Ludvig är överspelad vid straffområdeslinjen. 
Vi tappar greppet och släpper till en stor lucka mellan backlinje och mittfält som motståndarna obarmhärtigt utnyttjar. Detta leder fram till Mariedals andra mål i första halvleks sista minut efter att mittbackskungen Otto blivit brutalt nedsparkad 15 meter utanför straffområdet utan avblåsning. Vi tappar fokus på boll och Mariedal fortsätter spela. 2-2 när vi går till pausvila och vi ledare får blåsa in lite positivitet i laget. 

Även andra halvlek startar vi svagt. Mariedal startar å sin sida mycket starkt och pressar tillbaka oss. Några minuter in i andra halvlek släpper vi loss Ahmed på topp och gör en lång löpning, rinner genom hela Mariedalsförsvaret och kan slå in 3-2. Mycket snyggt!
Vi har ett bra grepp om matchen nu. Vi märker motståndarnas frustration genom mycket efterslängar vilket resulterar i kortvariga skador hos oss. 
I den 51a minuten ser vi vår mittfältsvirtuos Ludwig Rydén som flyter genom försvaret och avlossar bössan. Kapten Gotting gör proceduren kort med returen och nickar in slutresultatet. 

Vi hade ett flertal bra chanser att utöka. Mariedal hade å sin sida endast kontringsvapnet. 
Vi ser i dessa anfall med glädje att vår spjutspets Jeremias är tillbaka efter drygt 11 månaders bortavaro. Operation för sex månader sedan och ändå tar han sig fram ihan två-tre riktigt bra chanser som slickar stolparna i sin tredje match. Hela laget njuter av att se Jeremias komma tillbaka. Steg för steg. Löpning för löpning. Skott för skott. 
Mariedals kontringar är inte helt ofarliga och Otto och Noel i mittbacksparet får jobba hårt för att inte släppa genom någon. En får imponeras av att Ludvig i målet kan stå 75 minuter i matchen utan riktigt utmanande skott och sedan blixtra till med en dubbelräddning som skulle göra De Gea avundsjuk. 
Vi hade många bra spelare idag, men som vanligt var det kollektivet som gjorde jobbet.

Slutresultatet blev 4-2 vilket innebar att vi tog oss förbi både Mariestad och Byttorp och lade oss på en fjärdeplats. Detta ska vi vara mycket nöjda och stolta över! Vi har förlorat mot segrarna, vunnit över tvåorna och spelat oavgjort med treorna. Totalt hade vi mot de lag som ligger före oss en målskillnad på 5-4, vilket vidare hur jämnt det varit.  

Nu tar vi paus över helgen innan en sista träningsvecka och laddar upp för Gothia Cup. Det ska bli riktigt roligt!

Med lätt subjektiva glasögon, 

/Fredrik M

<< Tillbaka

 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper