Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Norrby IF
0 - 2
Ulricehamns IFK U16
Norrby IF0 - 2Ulricehamns IFK U16

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 02 juli, 19:00
Plats:Ramnavallen
Tävling:
Matchnummer: 200111060
Samling:17:20
Trupp:#1 Ludvig Målberg
#3 Mattias Yousef
#4 Ludvig Johansson
#5 Noel Johansson
#7 Dino Ghalandari
#8 Oscar Gotting
#9 Ilja Lizin
#10 Jeremias Johansson
#11 Daniel Lidén
#17 Abahn Jansson
#18 Max Toftmark
#19 Ludwig Rydén
#20 Seb Carlsson
#21 Arvid Udd
Vinst mot Norrby 2-0!
2018-07-02 23:19
En riktigt tuff match med hög intensitet på Ramnavallen ikväll. Lagmaskinen Ulricehamns IFK besegrar Norrby. 
Med två viktiga matcher kvar på vårsäsongen åkte vi till Ramnavallen för att försöka knipa en trepoängare av seriens jumbo. Norrby, som spelar med ett 03-lag, har en jobbig vårsäsong bakom sig med endast en poäng på de tio första matcherna. 
Idag hade de dock vässat klorna och spelade med nästan hälften av truppen ur deras 02-lag som i normala fall spelar i Nationell serie. En tuff uppgift för oss, men med vinsterna mot Gerdsken och Skoftebyn i ryggen gick vi ut med inställningen att vi alltid spelar tuffa matcher mot Norrby på Ramnavallen, men att det är flera år sedan vi tappade poäng. Dessutom har vi aldrig förlorat i våra röda reservställ. 

Norrby startar i ett högt tempo, men vi klarar av att vara ganska följsamma i vårt spel. De pressar på i tio-femton minuter innan vi får upp självförtroendet, samtidigt som de börjar byta spelare som är för trötta. 
Vi börjar vända på spelet och rullar riktigt fin boll samtidigt som de faller mer och mer på sina ytterbackspositioner tills de sitter med en fembackslinje. I den 20:e minuten drar Arvid iväg en riktigt hårt pressad vrist en halvmeter över backen, som målvakten inte kan hålla. Måltjuven Ilja är där och slår in returen. 
Efter detta fortsätter vi pressa på utan att riktigt komma hela vägen fram till deras mål. Vi äger dock bollen lite mer än dem resten av första halvlek. De gör några kontringar som vi ganska lätt kan försvara oss emot med våra två giganter, Ludvig (mittback) och Ludvig (målvakt), som inte släpper fram någon till farliga målchanser. 

I halvlek snackar vi om att fortsätta spela vårt spel och att risken finns att de drar igång med en rejäl offensiv. 
Och mycket riktigt. Precis som i första halvlek drar de igång en otrolig offensiv, men Kapten Gotting snackar ihop killarna på planen och vi kan avvärja det mesta. Vi spelar väldigt fin fotboll, rent taktiskt, och släpper inte till många chanser, samtidigt som vi lyckas hitta en yta mellan deras backar och mittfält, där vi väldigt ofta kan ta oss fram och förlägga spelet. 
Efter 58 minuter spelas Max fri i mitten av planen och med en jätte i hasorna löper han ifrån, rundar målvakten och kan sedan lägga in bollen. 

Nu börjar det bli irriterat hos motståndarna och vi har fått dem ur balans. Ett antal rena överfall får vi vara med om utan att domaren visar det gula kortet. Inte förrän målvakt Målberg blir påsprungen i 71a minuten av en Norrbyit i full fart efter att han plockat upp bollen. Då hettar det till lite och tyvärr får mittbacks-Ludvig lämna banan med två snabba gula kort efter att ha försvarat sin målvakt lite väl tufft. 
Vi klarar av att hantera den efterföljande pressen och vinner rättvist en match där vi kändes mer samspelta än motståndarna. En sådan här kväll är det inte lätt att dela ut utmärkelser, utan hela gänget får dela på en rejäl säck med guldstjärnor!
En riktigt bra laginsats, helt enkelt. 
Nu ser vi fram emot Mariedalsmatchen på fredag som avgör om höstsäsongen ska fördrivas i A-slutspelsgrupp eller B-slutspelsgrupp. Serien delas då i hälften. 

Med lätt subjektiva ögon,

/Fredrik. 

 

<< Tillbaka

 
 
Ulricehamns IFK Webshop
Huvudsponsor
Stöd UIFK via Svenska Spel
Våra Cuper